Wednesday, September 19, 2012

Merk minnekortet ditt

Hva skulle du gjort om du hadde mistet minnekortet ditt? Et et nytt minnekort koster nesten ingenting, men bildene er uerstattelige. Alle med litt respekt for andre mennesker, vil prøve å levere tilbake ting de finner. Hvis du legger igjen noe kontaktinfo på minnekortet ditt, som for eksempel et telefonnummer, vil det gjøre jobben mye lettere.


Å skrive telefonnummeret på minnekortet er første steg. Det kan være litt plundrete å skrive direkte på kortet. Derfor la jeg på litt korrekturlakk først, lot det tørke, for så å skrive telefonnummeret mitt.


Alltids greit å holde styr på ting. I tillegg til telefonnummeret, har jeg på baksiden skrevet ML, som betyr at dette kortet inneholder Magic Lantern, en custom firmware som gir kameraet noen ekstra funksjoner. Mer om det en annen gang.


Legg gjerne igjen en tekstfil med kontaktinformasjon på kortet. Telefonnummer og mailadresse bør holde i massevis.


Det skader ikke å ha noen reservekort i lommeboka om kortet i kameraet plutselig ble fullt.

For en stund siden så jeg en artikkel der noen hadde funnet et kamera som hadde blitt funnet etter tre år i en elv. Kameraet ser veldig dødt ut, men minnekortet fungerte, og etter litt etterforskning klarte finneren å finne ut hvem som var eieren av kameraet, og fikk sendt både kameraet og minnekortet. Les mer om det i denne artikkelen fra Akam: Lå tre år i en elv

At et minnekort fungerer etter tre år under vann, sier litt om hva det kan tåle. Kvaliteten på minnekortet, blant annet vanntettingen og liknende, har dog noe å si. I dette tilfellet var det et SanDisk-kort, og SanDisk er kjent for å være et godt kvalitetsmerke. Et billig-kort som for eksempel Trancend tviler jeg på ville tålt det samme, selv om det alltids er en sjanse. Føler du at du er klumsete og er redd for å miste kameraet i vannet, bør du kjøpe et minnekort av god kvalitet.


Husk at å merke minnekortet er ingen garanti for at du noen gang vil få det tilbake. Er det tapt, så er det tapt. Men å legge igjen kontaktinformajon på kortet øker sjansen betraktelig, siden det vil bli lettere for finneren å kontakte deg.

No comments:

Post a Comment